Wedstrijdniveau

Blessurepreventie

Het adequaat revalideren van (sport-)letsels is een belangrijke taak, maar het voorkomen van al dan niet sportspecifieke problemen is zo mogelijk nog belangrijker.

In dit kader bieden wij zowel individuele sporters als volledige ploegen een zeer toegankelijke screening op maat aan. Hierbij gaan we op zoek of er al dan niet zwakke schakels in het lichaam aanwezig zijn, die op termijn tot specifieke letsels zouden kunnen leiden. Dit kan vanuit musculo-skeletale (spieren, gewrichten,…) invalshoek en/of osteopathisch bekeken worden.

Deze testen kunnen, naargelang de wensen van de sporters, aangevuld worden met externe, complementaire testen. Na deze screening wordt er telkens een individueel profiel opgemaakt, dat een sporter moet in staat stellen het risico op bepaalde blessures drastisch te verminderen, wat zowel voor een individu als voor een ploeg uiterst belangrijk kan zijn om gedurende het volledige sportseizoen op een constant niveau te presteren.


Functionele Training

Onder functionele training verstaan wij het uitvoeren van spierversterkende oefeningen die kunnen gelinkt worden aan bewegingen uit het dagelijkse leven enerzijds, of aan verschillende sporttakken anderzijds.

Door deze manier van trainen wordt een veel exacter evenwicht gecreëerd tussen de spiergroepen die bij deze specifieke bewegingen worden getraind. In tegenstelling tot krachttrainingen zoals fitness, worden hier de volledige spierkettingen getraind. Daarnaast is het voordeel van dergelijke training het verbeteren en verfijnen van de neuro-musculaire controle.

Individuele training

Hier gaan we de fysieke capaciteiten testen en op basis van de resultaten een individueel programma opstellen. Dit uiteindelijk gepersonaliseerd programma kan u zelf uitvoeren, of kunnen we samen doen. Het betreft hier niet alleen topsporters, doch ook recreatieve of amateursporters. Ook bezorgen we u een schema ter voorbereiding van een nieuw competitieseizoen, weerom na de testresultaten die bij ons worden afgenomen.

Revalidatie Vital
Kerkstraat 21 - 2850 Boom
Tel.: 03 888 18 77

Schrijf u in

voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Wilt u steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes bij Vital? Schrijf u dan meteen in voor onze nieuwsbrief!